Att skiljas som vänner


Man har ofta bilden utav att skilsmässor alltid är kantade av bråk och drama. I många fall är det dock inte så. Man kanske bara känner att kärleken inte finns kvar och att relationen snarare har blivit till en vänskapsrelation. Oftast så tar det flera år innan man vill inse att det har hänt. Man kanske håller ihop bara för att man har barn och ett hem tillsammans och om man fortfarande trivs i varandras sällskap så kan det ofta vara svårt att komma på tanken att skilja sig. Det är och inget lätt beslut att faktiskt söka om skilsmässa.

I början kan det kännas konstigt att umgås som vänner när man har varit ett gift par länge. Man är van vid att umgås på ett visst sätt och helt plötsligt så ska man bara ändra på det och lära sig att umgås på nytt. Den personen som så länge hade huvudrollen i ens liv blir istället mer utomstående och det kan ta ett tag att vänja sig vid dessa nya förhållanden.

Dock bör man tänka igenom ett skilsmässobeslut mycket noggrant då det inte är något man bara kastar sig in i. Det kräver en hel del styrka av alla inblandade och det känns aldrig roligt om man ångrar sig senare. Vägen tillbaka är inte heller lätt. Ibland kan det kännas som att kärleken är borta men egentligen så handlar det bara om stress och annat som kommer i vägen. Då är det lätt att komma på vad man saknar i efterhand. Därför är det viktigt att prata med varandra och reda ut var man står innan man drar förhastade slutsatser.

Skiljs man åt som vänner så förenklar det hela situationen avsevärt om man har barn. Istället för att bråka om barnen så kan man gemensamt lägga upp en tydlig struktur hur man vill att det nya livet ska se ut.

Skriv ett svar