Finns det inget hopp för ditt äktenskap?

En del äktenskap når en viss gräns som gör att de helt saknar hopp. När all kärlek har blivit omvänd till hat och det enda man gör är att säga elaka kommentarer till varandra så bör man verkligen tänka efter vad man vill med sitt liv.

Det bästa man kan göra i en sådan situation är att ta en paus ifrån varandra. På så sätt är det mycket enklare att veta om man fortfarande älskar varandra då man får tid att känna efter. Den ena kan flytta ut ett tag och förhoppningsvis så finns det en släkting eller en nära vän som denne kan bo hos. Om man efter en tid känner att man inte kan och vill vara utan varandra så finns kärleken antagligen kvar men att man hade glidit isär och inte kunnat prata med varandra längre. Det är lätt att börja ta varandra för givet efter att ha levt ett bra tag tillsammans. Om man bestämmer sig för att fortsätta livet tillsammans är det viktigt att man reder ut sina problem och att man pratar igenom det som har varit och hur man vill att det ska vara i framtiden. Hur känner vi för varandra vilka kra ställer vi på förhållandet och hur vill eta leva tillsammans? Man måste titta åt samma håll för att kunna lösa sådana problem. Framför allt är det viktigt att behandla varandra med respekt.

Har man varit van vid att alltid behandla varandra illa så kommer man efter ett tag till en viss gräns då man inte tar illa upp över någonting längre. Elaka kommentarer och bråk blir till vardag och man bryr sig helt enkelt inte. Då är det ännu svårare att bryta mönstret eftersom man inte ens ser att det är ett problem.

Om man har barn är det extra viktigt att man löser problemen på ett vuxet sätt då inget barn mår bra av att höra sina föräldrar skrika på varandra varje dag.

Skriv ett svar