Min man vill skiljas! Vad kan jag göra för att få honom att ändra sig?


Det är en fantastiskt bra känsla man har när äktenskapet flyter på bra och kärleken finns kvar även om det har funnits både med- och motgångar. Men det oväntade kan ändå hända. Det finns många som har fått uppleva det värsta – orden ”jag vill skiljas” ifrån sin man, helt oväntat.
Ingen kan självklart hindra den fria viljan. Om din man är helt säker på att han vill skiljas så finns det inte mycket som du kommer att kunna göra åt den saken. Men det finns några livlinor att ta tag i. Den första möjligheten är att du sätter dig ner med honom och pratar igenom hela er situation på det grundligaste. Kanske känns det lättare om du förstår helt och hållet varför han vill skiljas och hur han resonerar.
Om det kommer fram att anledningen till att han lämnar dig är att han har hittat någon annan så gör det situationen betydligt svårare. Det kanske är någon han har träffat på jobbet eller i något annat sammanhang. Har det funnits problem i er relation tidigare är det oftast en enkel väg att fly in i en annan relation eller tillfälliga förbindelser.
Men du måste också fundera på varför du vill ha kvar honom. Är det för att du verkligen älskar honom eller är det också en vana eftersom det då blir enklare med tanke på barn och bostad? Om det är så att kärleken finns kvar så ska du absolut inte ge upp i första taget. Försök att få honom att inse att han begår ett misstag. Försök att förstå honom men ge honom också en inblick i hur du känner. Förstår han inte dig så är det kanske bäst att du låter honom lämna dig. Det bästa du kan göra i den situationen är att helt acceptera det beslutet och hantera det på ett lugnt sätt, ignorera honom nästan. Då är faktiskt chansen ganska stor att han ångrar sig. Han ser vilken stark och bra personlighet du har. Men när han väl har gjort det så är det kanske inte ens säkert att du vill ha tillbaka honom. Det finns ju faktiskt ingen mening i att jaga någon som inte är villig att lyssna på en.
Varje fall är unikt och det finns inga klara och enkla lösningar. Att ta sig igenom en sådan situation är alltid svårt. Om du då själv har gått igenom en sådan situation, att din man vill skiljas ifrån dig så får du gärna berätta hur ni löste problemen i kommentarsfältet nedanför!

Skriv ett svar