Om Parterapi och parrådgivning

Många tror att problemen man har i äktenskapet löser sig själva bara man går på parterapi tillsammans. Riktigt så enkelt är det inte utan båda parter måste vara villiga att ge allt för äktenskapet och verkligen följa de råd som har getts.
Man kan ta kontakt med en parterapeut via sin kommun eller så kan man fråga sin läkare efter en. Det finns även parterapeuter som är egenföretagare och du kan söka efter dem i telefonkatalogen för din kommun.

När ni väl har bestämt er för att gå och prata med någon för att lösa er a äktenskapliga problem så måste ni båda vara övertygade om att ni kan berätta allt för parterapeuten. Kom ihåg att personen i fråga har sekretess och antagligen faktiskt har hört det mesta redan. Det är viktigt att ni verkligen lägger alla kort på bordet om ni vill lösa era problem. Om parterapeuten ger er övningar att göra tillsammans så är det viktigt att ni följer dem även om det känns lite konstigt eller barnsligt.
Priser för terapisessioner är väldigt varierande beroende på vem man går till för att få hjälp och stöd. I de flesta fall så brukar man behöva gå några gånger. Det är viktigt att det inte går för lång tid mellan varje gång så att man börjar glömma vad som sagts. Om båda parter verkligen vill rädda äktenskapet så brukar parterapi vara till mycket stor hjälp.

Skriv ett svar