Ska man skiljas eller inte?

Ett äktenskap är inte alltid lyckligt. Det finns alltid bra och dåliga dagar. Oftast så kan man avgöra om de lyckliga stunderna överväger de olyckliga och på så sätt veta hur man vill ha det. Men när det känns som om det hela tiden är 50/50 och allting går fram och tillbaka så kan det vara mycket svårt att bestämma sig för hur man vill göra, hur förhållandet ska se ut och hur man vill att livet ska gå vidare.

En lösning kan vara att ta en paus ifrån varandra. Då kan den ena flytta ut ett tag och båda får tid och en chans att känna efter om man saknar varandra. Det kan ofta vara svårt att veta hur man upplever situationen när man är runt omkring varandra hela tiden.

Om det är bara den ena som vill skiljas så är det sällan det slutar lyckligt för någon inblandad. Om man själv är den som vill skiljas så innebär det en enorm ångest att ta upp ämnet med partnern och att förklara för den andre att det är till det bästa. Speciellt om man inte är helt säker på sina egna känslor. Om man är den som inte vill skiljas så innebär det också att man kommer att vara mycket olycklig under en lång period då såren efter en skilsmässa tar tid att läka. Livet ser mycket annorlunda ut för båda och det är en del att ta itu med – både känslomässigt men också rent praktiskt.

Det r inte sällan att många äktenskap håller sig de gifta bara kvar vid varandra av vana eller för att de har barn tillsammans.

Skriv ett svar